Laatste reacties

 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  CARLOS PEREZ 16.12.2017 15:20
  U hebt een lening? Financiële hulp nodig? Heeft uw bedrijf, bedrijf of bedrijfstak financiële hulp ...
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  Sajal 13.12.2017 08:31
  hallo mijn mensen, ik ben Sajal en burger van Holland, ik heb eerder geleden in termen van krediet, maar ...
   
 • Betekenies van krediet op de financiële markt

  Monika k 06.12.2017 09:15
  Hallo, ik wil 5000 euro lenen wat moet ik doen?
   
 • 1000 euro lenen zonder bkr toetsing

  Fdg 04.12.2017 09:30
  Ben op zoek na een lening van 1000 met Zonder aanbetaling en zonder bkr is dat MOGELIJK spoed
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  H.Schepers 03.12.2017 18:33
  Ik heb interesse in een lening.

Geld lenen

( 3 Votes ) 
Geld lenen 4.0 out of 5 based on 3 votes.

Geld lenen is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Alles wordt duurder, vaste lasten moeten hoe dan ook worden betaald. Recessie of geen recessie. Als je van plan bent geld te lenen, is het raadzaam je eerst goed te laten informeren. Wat moet je weten wanneer je een krediet wilt aanvragen?

Er bestaan heel veel leenvormen, waarbij iedere vorm weer zijn eigen voorwaarden en kenmerken heeft. De meest voorkomende kredieten zetten we hier op een rij. Het is de kunst om voor jezelf te bepalen welke lening het beste bij je past.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kent geheel eigen voorwaarden, die specifiek op jou als klant zijn afgestemd. Vaak worden ze gebruikt met een bepaald doel, zoals de aanschaf van een auto.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet kun je zelf bepalen hoeveel je binnen de vastgestelde grenzen leent. Je betaalt vervolgens rente over het bedrag dat je leent.

Huurkoop financiering

Hierbij sluit je een krediet af voor een object, zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken. Je bent vervolgens pas eigenaar van het object zodra deze afbetaald is.

Rentekrediet

Te vergelijkingen met het doorlopend krediet, maar met minder strenge voorwaarden. Je hoeft niet verplicht af te lossen, de rente zal doorgaans volstaan.

Uitgestelde betaling

Bij een uitgestelde betaling koop je nu, maar betaal je later. Over de periode tussen de aanschaf en de betaling betaal je een door de leverancier vastgesteld rentepercentage.

Creditcard

Ook een creditcard is een vorm van geld lenen. Met een creditcard is het mogelijk om aankopen te doen die je pas later daadwerkelijk betaalt.

Autolease

Hierbij is de afnemer niet de juridische eigenaar van de auto, maar verwerft deze het recht tot gebruik door periodiek een bedrag te betalen.

Rood staan

Rood staan is mogelijk door middel van een rekening-courantkrediet. Afhankelijk van je bank betaal je een bepaald rentepercentage en heb je een vastgesteld kredietplafond.

Voorwaarden

Er zijn verschillende zaken die van belang zijn wanneer je geld wilt lenen. Ten eerste zijn de voorwaarden natuurlijk erg belangrijk. Sluiten deze aan bij je wensen en hetgeen dat je wilt bereiken met het afsluiten van een lening. Belangrijk zijn: de looptijd, het rentepercentage, het te lenen bedrag en eventuele secundaire voorwaarden. Bijvoorbeeld het onderpand.

Het is erg belangrijk om een krediet af te sluiten dat bij je past. Kies een lening die je uiteindelijk weer kunt aflossen en leen alleen als dat absoluut nodig is. Dit laatste is natuurlijk moeilijk te beoordelen, maar in veel gevallen kun je dit zelf wel bedenken. Leen alleen geld voor luxe producten en diensten, zoals een televisie of een vakantie, als je snel weer meer geld verwacht om er ook daadwerkelijk voor te betalen.

Niet de bank, maar...

De makkelijkste manier is nog altijd om geld te lenen bij familie of vrienden. Je hebt dan het voordeel dat er geen 'checks' aan vast zitten. Mensen vertrouwen je en willen je graag helpen. Je betaalt in dit geval niet of nauwelijks rente. Het enige nadeel wat hier aan vast zit is het geweten. Veel mensen voelen zich slecht om bij familieleden aan te kloppen voor geld. En dan ook nog de tijd die eroverheen gaat om het terug te betalen. De druk om aan geld te komen om bijvoorbeeld je tante het geld terug te geven is dan hoger als dat je het gewoon aan een bank moet terugbetalen.

Ook een pandjeshuis is een manier om geld te lenen. Tenminste als het bedrag dat je nodig hebt niet al te hoog is. Er worden zelfs tv-programma's over gemaakt. Je kunt spullen naar een pandhuis brengen en er (tijdelijk) geld voor krijgen. Je kunt zelf beslissen of je de objecten terugwilt, en dus het bedrag uiteindelijk weer terug moet betalen. Of niet, als het niet van al te grote emotionele waarde was.

Een derde mogelijkheid is een voorschot vragen op je loon, maar de meest creatieve manier is toch wel het zogeheten 'crowdfunding'. Hierbij kun je op bijvoorbeeld Facebook laten weten dat je een bepaald bedrag nodig hebt, om iets te verwezenlijken. Ook maak je duidelijk hoe je je 'sponsors' gaat terugbetalen. Overigens gaat het hier meestal om kleine bedragen.

Reacties   

 
0 #3 koers 08-06-2017 08:38
Hallo,

Graag wil ik 1000 lenen. Terug betalen in 24 maand
Citeer
 
 
0 #2 boukje 31-03-2015 09:32
ik wil graag geld lenen omdat ik krap zit
Citeer
 
 
0 #1 ljm de wit 09-07-2013 15:53
ik zou graag 750 willen lenen om de rest van me auto te betalen ik hat gehoopt op de belasting maar dat kan nog even duren inverband dat ik vorig jaar gepensioneerd ben dan moeten ze de belasting gegevens veranderen en dat schijnt even te duren vandaar deze aanvraag
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen