Laatste reacties

 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  CARLOS PEREZ 16.12.2017 15:20
  U hebt een lening? Financiële hulp nodig? Heeft uw bedrijf, bedrijf of bedrijfstak financiële hulp ...
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  Sajal 13.12.2017 08:31
  hallo mijn mensen, ik ben Sajal en burger van Holland, ik heb eerder geleden in termen van krediet, maar ...
   
 • Betekenies van krediet op de financiële markt

  Monika k 06.12.2017 09:15
  Hallo, ik wil 5000 euro lenen wat moet ik doen?
   
 • 1000 euro lenen zonder bkr toetsing

  Fdg 04.12.2017 09:30
  Ben op zoek na een lening van 1000 met Zonder aanbetaling en zonder bkr is dat MOGELIJK spoed
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  H.Schepers 03.12.2017 18:33
  Ik heb interesse in een lening.

Geld lenen particulier

( 1 Vote ) 
Geld lenen particulier 4.0 out of 5 based on 1 votes.

Als je geld nodig hebt, dan wil je natuurlijk op een goede manier geld kunnen lenen. Dit houdt vaak in niet teveel geld betalen aan rente en een goede looptijd die je eenvoudig kunt halen. Het is daarom een idee om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn van particulier geld lenen.

Particulier geld lenen (ook wel 'onderhands lenen' genoemd) kan goed van pas komen, als je geen geld bij de bank kunt lenen. Deze constructie wordt vaak gebruikt door mensen die een BKR-registratie hebben. Je kunt om de kleinste redenen al een degelijke registratie krijgen. Bijvoorbeeld door het aanvragen van een doorlopend krediet (credit card). Of door rood te staan bij de bank.

Particulier geld lenen is geschikt voor lage en hoge bedragen. Je leent bij een particulier, waarmee je het eventuele rentepercentage en de voorwaarden voor het te lenen bedrag afspreekt. Het is mogelijk om dit vast te leggen in een contract. Een particulier zou iedereen kunnen zijn, maar probeer het eerst eens bij een vriend of familie. Ook dan kan het overigens zijn dat er rente moet worden betaald en een contract wordt opgesteld.

Verstandig?

Geld lenen bij vrienden. Is dat wel verstandig? Dat moet je zelf bepalen. In veel gevallen hoef je geen rente te betalen en krijg je de mogelijkheid om een vast bedrag te lenen. De enige afspraak die je maakt, is dat je het geld op een afgesproken datum gaat terugbetalen. Als je die afspraak kunt nakomen, is er feitelijk niks aan de hand.

Steeds meer mensen doen het dus je hebt eigenlijk geen reden om te zeggen dat het niet veilig is. Je bent er namelijk zelf bij om een afspraak te maken, dus je kunt zelf vast laten leggen wat je allemaal kunt waar maken. Je hebt rechten en plichten en als je deze getekend hebt voor akkoord, dan kan de lening in gaan. Ook de particulier die jou geld gaat lenen, moet hiervoor tekenen dan maak je een kopie en heb je beide de afspraken in je bezit.

Voorwaarden

Je kunt de voorwaarden van de particuliere lening samen met je vriend of familielid bepalen. De maandelijkse lasten, eventuele rentevergoeding, looptijd en flexibiliteit van de lening zijn geheel naar wens af te spreken. Met als bijkomend voordeel dat je het geld in de meeste gevallen direct kunt lenen.

Voor het vastleggen van de afspraken die je maakt, is tussenkomst van een notaris overbodig. Met een onderhandse lening is namelijk alles mogelijk. Het financieren van een nieuwe auto of een nieuwe woning of het vervangen van een kapotte tv of een wasmachine die het heeft begeven, kan geheel zonder notaris. Een particuliere lening hoeft niet in openbare registers te worden verwerkt.

Maar: zelfs een onderhandse lening sluit je niet zomaar af, zonder na te denken over eventuele gevolgen. Leg de afspraken die je maakt dus vast in een contract, zodat er achteraf geen onduidelijkheden ontstaan. Het is overigens mogelijk op bij particulier lenen te profiteren van fiscale voordelen. Dit kan echter alleen als je een contract opstelt en dit bij de Belastingdienst registreert.