Laatste reacties

 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  CARLOS PEREZ 16.12.2017 15:20
  U hebt een lening? Financiële hulp nodig? Heeft uw bedrijf, bedrijf of bedrijfstak financiële hulp ...
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  Sajal 13.12.2017 08:31
  hallo mijn mensen, ik ben Sajal en burger van Holland, ik heb eerder geleden in termen van krediet, maar ...
   
 • Betekenies van krediet op de financiële markt

  Monika k 06.12.2017 09:15
  Hallo, ik wil 5000 euro lenen wat moet ik doen?
   
 • 1000 euro lenen zonder bkr toetsing

  Fdg 04.12.2017 09:30
  Ben op zoek na een lening van 1000 met Zonder aanbetaling en zonder bkr is dat MOGELIJK spoed
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  H.Schepers 03.12.2017 18:33
  Ik heb interesse in een lening.

Lenen met bkr

( 3 Votes ) 
Lenen met bkr 4.3 out of 5 based on 3 votes.

Wie staat geregistreerd als iemand met een betaalachterstand, heeft vaak moeite om nog ergens een lening te krijgen. In Nederland houdt het Bureau Krediet Registratie van ongeveer een miljoen mensen een elektronisch dossier bij. Het gaat om personen met een afgesloten kredietcontract, zoals hypotheken, leningen, creditcards en debetfaciliteiten op betaalrekeningen.

Bedoeling van deze registratie is om te kunnen beoordelen of iemand (nog) kredietwaardig is als hij of zij een lening aanvraagt. Bij een zogeheten 'bkr-toetsing' kijk een geldverstrekker of degene die bij hem om een lening komt vragen, geen betalingsachterstand heeft. In dat geval zal waarschijnlijk worden besloten geen krediet te verstrekken. En geld lenen zonder bkr-toetsing is niet mogelijk. Tenminste als het om een betrouwbare geldverstrekker gaat.

Ondanks het voorafgaande, is het overigens wel mogelijk om geld te lenen of een hypotheek af te sluiten met een bkr-registratie. Er zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Banken willen namelijk weten of de aanvrager bkr-lening wel kan afbetalen. De betrokken instantie waakt er namelijk voor dat hij terugvalt in zijn oude betalingspatroon óf dat hij geen maandelijkse aflossing kan betalen vanwege nog lopende leningen elders. Een bkr-registratie beschermt dus zowel de geldvertrekkers als de aanvrager.

Even wat minder

Toch zijn er dus nog steeds kredietverstrekkers, geldverstrekkers en hypothekers die, onder bepaalde voorwaarden, geld lenen met bkr. Hoe dit kan? Het kan zijn dat iemand al jarenlang aan al zijn verplichtingen voldoet, maar – nu het even wat minder gaat – tijdelijk moet passen. In dat geval vindt de geldverstrekker het wellicht toch verantwoord. Ook kan het zijn dat de geldverstrekker naar het betalingsgedrag van de laatste jaren kijkt en dan een inschatting maakt dat de klant over het algemeen netjes zijn lening aflost.

De meeste geldverstrekkers hanteren een aantal voorwaarden voor een bkr-lening. Als aanvrager moet je minimaal aan deze eisen voldoen, om een krediet of geld te kunnen krijgen. Je mag bijvoorbeeld in de meeste gevallen maar één codering hebben. Eventueel afhankelijk van het type codering. Met één A1-codering of één A2-codering lijkt het nog wel te lukken, maar als je een A3- of A4-codering, wordt het moeilijk.

Overigens is niet elke notering even ernstig en sommige noteringen staan soms onterecht geregistreerd. Als er wordt beoordeeld dat de aanvrager voldoende maandelijkse inkomsten heeft om een bkr-lening te kunnen afbetalen, is het vaak gewoon mogelijk om te kunnen lenen. Zowel voor een hypotheek met bkr, een krediet, een normale lening met bkr en zelfs voor een autolening.

Kosten

Natuurlijk moet de aanvrager wel beseffen dat bij elke bkr-lening of krediet, die hij afsluit, zijn schuld groter wordt. Hij betaalt immers rente over het geleende geldbedrag. Het is aan de aanvrager zelf om uit te vinden hoe hoog de rente is. Ook is het voor de geldnemer aan te raden eerst na te gaan of hij deze bkr-lening, krediet of hypotheek maandelijks kan aflossen. En of hij het geld wel écht nodig heeft. Misschien kan de aankoop van het huis, de auto of een ander kostbaar iets worden uitgesteld en kan er eerst worden gespaard. Lenen met bkr is namelijk duur.

Reacties   

 
0 #4 evelien 26-05-2015 17:57
hoi ik ben opzoek naar een lening
en weet niet wie me kan helpen en zou de lening ook zo snel mogelijk willen en van te voren niks hoeven te betalen
Citeer
 
 
0 #3 Victoria 06-01-2014 15:04
#2danny :wat zij uw voorwaarden? contact informatie, etc?
Citeer
 
 
+6 #2 danny 11-10-2013 02:55
Ik ben een particuliere geldschieter, ik verlenen van leningen aan bedrijven en particulieren op een
lage en betaalbare rente van 2% rente. Contacteer ons voor de follow
up verwerking van de lening en overdracht binnen 48 uur
Citeer
 
 
0 #1 Mr.John Lucas 26-01-2013 21:06
Good Day,

Bent u behoefte aan een lening? zoals lening te betalen uit uw afdeling, een huis van uw eigen te bouwen of om uw huur te betalen en het oplossen van financiële problemen, hier is een kans voor u, dus bezoek ons ​​op:
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen