Laatste reacties

 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  CARLOS PEREZ 16.12.2017 15:20
  U hebt een lening? Financiële hulp nodig? Heeft uw bedrijf, bedrijf of bedrijfstak financiële hulp ...
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  Sajal 13.12.2017 08:31
  hallo mijn mensen, ik ben Sajal en burger van Holland, ik heb eerder geleden in termen van krediet, maar ...
   
 • Betekenies van krediet op de financiële markt

  Monika k 06.12.2017 09:15
  Hallo, ik wil 5000 euro lenen wat moet ik doen?
   
 • 1000 euro lenen zonder bkr toetsing

  Fdg 04.12.2017 09:30
  Ben op zoek na een lening van 1000 met Zonder aanbetaling en zonder bkr is dat MOGELIJK spoed
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  H.Schepers 03.12.2017 18:33
  Ik heb interesse in een lening.

Lening berekenen

( 1 Vote ) 
Lening berekenen 5.0 out of 5 based on 1 votes.

Voordat je geld gaat lenen, is he het raadzaam om eerst eens op onderzoek te gaan op internet. Talloze maatschappijen en instanties bieden kredieten aan, maar het is natuurlijk wel handig om een lening te berekenen. Het is immers van groot belang dat de lening wel bij je past. Denk aan maandelijkse inkomsten, lasten én levensomstandigheden.

Je kunt in bepaalde mate zelf je maximale lening berekenen. Of de maandlasten van je lening berekenen, door naar je eigen financiële situatie te kijken. Zelf een lening berekenen heeft altijd het nadeel dat een kredietverstrekker een andere formule gebruikt. Het is daarom beter om je lening gratis te laten berekenen door een tussenpersoon of financieel adviseur.

Online is echter net zo gemakkelijk. Bij veel kredietverstrekkers kun je je lening berekenen. Dit moet je overigens wel als indicatie gezien, niet als vaststaand feit. Bovendien wordt bij deze berekeningen altijd uitgegaan van de theoretisch laagst mogelijke rente. Positief is wel dat op internet rekening wordt gehouden met een aantal belangrijke factoren. Hieronder vallen je burgerlijke staat, je gezinssituatie en je woonsituatie. Deze punten hebben immers een sterke invloed op de berekening van uw lening.

Financiële ruimte

Een lening berekenen doe je door naar je netto maandlasten te kijken. Dan kun je inzien hoeveel je maandelijks zou kunnen besteden aan een lening. En hoeveel financiële ruimte wil je maandelijks overhouden? Aan de hand van deze simpele vragen kun je een lening berekenen die bij je past. Ook is het mogelijk de rente te vergelijken bij meerdere kredietverstrekkers, voordat je er een gaat aanvragen.

Wanneer er wordt gekeken hoeveel je kunt lenen, kijkt een kredietverstrekker wat verantwoord is voor jouw financiële situatie. Er wordt goed gekeken naar eventuele openstaande leningen en maandelijkse inkomsten, om vast te stellen wat je maandelijks kunt missen voor een lening. Ook gezinssituatie wordt onder de loep genomen. Een stelletje zonder kinderen kan meer geld lenen, dan een stelletje met inwonende kinderen. En heb je een dubbel inkomen, dan kan dat enorm helpen voor je leenmogelijkheden.

Verschillen

De vraag hoeveel je kunt lenen, verschilt per kredietverstrekker. Bij de ene aanbieder kun je tot tien keer lenen van wat je maandelijks overhoudt, terwijl dit bij een ander tot wel vijftien keer zou kunnen. Het wordt dan ook aangeraden om je zogeheten maximale lening bij meerdere kredietverstrekkers te laten uitrekenen. Bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet ligt vaak een limiet van 50.000 tot 75.000,- euro. Meer geld kun je aan de hand van deze leningen vaak niet lenen.

Op het internet vind je heel veel rekenmodules. Deze berekeningen zijn echter meestal te 'simpel' om rekening te houden met alle factoren die invloed hebben op de vraag: hoeveel kan ik lenen? Beter is om financieel advies in te winnen bij een kredietverstrekker. Hij kan precies uitrekenen wat een voor jou verantwoorde lening is.

Minstens zo belangrijk als de hoogte van de aflossing, is dat de lening bij je wensen past. Zoek je een lening met veel zekerheid, zoals een persoonlijke lening, of een lening met veel vrijheid, zoals een doorlopend krediet biedt. Een financieel adviseur raadt je de meest passende lening aan. Wanneer je hierom vraagt, is hij bovendien verplicht openheid te bieden over zijn eventuele provisie voor de advisering van een bepaald product. Je bent als consument immers het meest gebaat bij een onafhankelijk financieel advies.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen