Laatste reacties

 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  CARLOS PEREZ 16.12.2017 15:20
  U hebt een lening? Financiële hulp nodig? Heeft uw bedrijf, bedrijf of bedrijfstak financiële hulp ...
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  Sajal 13.12.2017 08:31
  hallo mijn mensen, ik ben Sajal en burger van Holland, ik heb eerder geleden in termen van krediet, maar ...
   
 • Betekenies van krediet op de financiële markt

  Monika k 06.12.2017 09:15
  Hallo, ik wil 5000 euro lenen wat moet ik doen?
   
 • 1000 euro lenen zonder bkr toetsing

  Fdg 04.12.2017 09:30
  Ben op zoek na een lening van 1000 met Zonder aanbetaling en zonder bkr is dat MOGELIJK spoed
   
 • Krediet aanvragen zonder BKR toetsing in 2017

  H.Schepers 03.12.2017 18:33
  Ik heb interesse in een lening.

Leningen vergelijken

( 5 Votes ) 
Leningen vergelijken 4.0 out of 5 based on 5 votes.

Geld lenen is vandaag de dag geen gemakkelijke opgave meer. Er zijn zoveel banken en aanbieders van leningproducten en zoveel verschillende soorten leningen, dat je gemakkelijk door de bomen het bos niet meer kunt vinden.Net als bij andere producten die je aanschaft, loont het om de tarieven van de verschillende kredietvertrekkers met elkaar te vergelijken.

Een lening vergelijken is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere eigenschappen waarop je leningen kunt vergelijken. Op internet is dit gemakkelijk terug te vinden. Denk aan verschillen in rente, maar ook in voorwaarden. Die zijn namelijk ook erg belangrijk. Talrijke persoonlijke leningen en doorlopend kredieten kunnen op internet naast elkaar worden gelegd en met elkaar vergeleken worden.

Achtergrondinformatie inwinnen over het bedrijf of instelling waarbij je mogelijk van plan bent een lening at te sluiten, is voor een dergelijke belangrijke beslissing als deze niet onverstandig. Bij sommige partijen kun je gratis een offerte opvragen, andere partijen hebben een heldere en transparante internetsite. In dit artikel enkele aandachtspunten waarop je kunt selecteren:

Rente

De voor de handliggende manier. Verreweg de meeste consumenten vergelijken de verschillende bedrijven en instellingen eerst aan de hand van de rentetarieven. Zoek op internet naar de actuele rente die de aanbieders hanteren. De rentetarieven die worden getoond, zijn de ‘vanaf-rentes’. Je risicoprofiel wordt uiteindelijk bepaald aan de hand van welk rentepercentage van je wordt gevraagd.

Looptijd

Geld leningen kunnen onderling grote verschillen vertonen. Ook met betrekking tot de looptijden zijn er flinke verschillen. Er zijn persoonlijke leningen die niet langer mogen duren dan 72 maanden. Maar er zijn ook persoonlijke leningen die zelfs een looptijd van 180 maanden mogen hebben. Door van tevoren goed leningen te vergelijken, krijg je meer zekerheid over hoe goed de lening aansluit op je wensen en persoonlijke situatie.

Leeftijd

Ook je leeftijd speelt een rol. Zo komt niet iedereen van achttien in aanmerking voor elke lening, maar geldt er in sommige gevallen een minimale leeftijd van bijvoorbeeld 21 jaar. Ook de maximale leeftijd kan sterk verschillen. Soms geldt een leeftijd van 59 jaar, terwijl de aanvrager bij de concurrent wel zeventig jaar of zelfs ouder mag zijn.

Boeterente

Niet veel consumenten zijn op de hoogte van de zogeheten ‘boeterente’, die veel kredietverstrekkers hanteren tegen vervroegde aflossingen. Soms mag je boetevrij aflossen; soms moet je vijf procent boete betalen. Het grondig vergelijken van de leningen loont dus wel degelijk.

 

Gekoppelde verzekeringen

Veel kredietverstrekkers koppelen verzekeringsproducten, zoals een overlijdensrisicoverzekering, aan hun leenproduct. Hoewel het afdekken van risico’s niet geen overbodige luxe is, moet je altijd oppassen met gekoppelde bijproducten. Deze kunnen namelijk ongewenst duur uitvallen. In sommige gevallen is deze verzekering echter ook gratis inbegrepen voor de hoofd- en/of medeaanvrager van de lening.

Heb je uiteindelijk na het vergelijken van de verschillende leningen iets passend gevonden, dan is het zaak om keuzes te maken wat betreft de hoogte van de lening en de looptijd. Zorgt er altijd voor dat deze laatste nooit langer door kan lopen dan de levensduur van het product dat je met de lening wilt aanschaffen. Niemand wordt blij van een lening die nog vijf jaar doorloopt, terwijl de auto die toentertijd met dat geld werd aangeschaft, al lang is doorverkocht of naar de sloop is!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen